Ispiši ovu stranicu

ŽSB: 28 prometnih nezgoda

09 Svibanj 2016

Informacija za javnost Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB za 09.05.2016. godine.

 

Kriminalitet

Tijekom proteklog vikenda na području ŽSB  prijavljeno je 7 kaznenih djela, a radi se o 2 krađe, 2 teške krađe, 1 oštećenju tuđe stvari, 1 nasilje u porodici i 1 kazneno djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Javni red i mir

Evidentirano je 27 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, a radi se 5 slučajeva sudjelovanja u tuči, 3 slučaja naročito drskog ponašanja, 2 slučaja prosjačenja i 17 slučajeva ostali prekršaji. U prekršajima je sudjelovalo 29 osoba.

Sigurnost prometa    

Dogodilo se 28 prometnih nezgoda u kojima je 8 osoba lakše  povrijeđeno.

Iz prometa je isključeno 8 vozila i 22 vozača motornih vozila, uručena su 183 prekršajna naloga iz oblasti prometa, a mobilnim radarom evidentirano je 78 slučajeva prekoračenja dozvoljene brzine.

Ostalo

Službenici policije su na području Viteza i Busovače pronašli 2 vozila, za koja je provjerama utvrđeno da su ukradena. Radi se o vozilu marke „VW-Golf V“, koje je ukradeno na području Zavidovića 04/05.05.2016. godine, a pronašla ga je policijska patrola koja uočila oštećenja na vozilu, koje je bilo parkirano u ulici Josipa Kurevije u Vitezu. Drugo vozilo pronađeno je od strane službenika PS Busovača u mjestu Kaonik, općina Busovača, a radi se vozilu marke „VW-Sharan“, koje je ukradeno na području Zenice dana 01.05.2016. godine. Na mjestu pronalaska vozila službenici kriminalističke policije su izvršili uviđaj s ciljem pronalaska tragova izvršitelja ovih kaznenih djela, nakon čega su vozila vraćena vlasnicima.

Travnički vjesnik|VM