Ispiši ovu stranicu

U Bugojnu pronađen laboratorij za uzgoj marihuane

26 Srpanj 2016

Službenici Sektora kriminalističke policije su u nastavku aktivnosti na dokumentiranju kaznenog djela pokušaja ubojstva izvršenog prije dva dana u Bugojnu, otkrili i laboratoriju za uzgoj marihuane.

Naime, pretresom stana osumnjičenog za pokušaj ubojstva pronađena je skrivena prostorija ispod garaže, a u koju se ulazi kroz mali zamaskirani otvor. U prostoriji je uređena laboratorija za uzgoj marihuane, te su u tu svrhu zidovi prostorije obloženi aluminijskom folijom, postavljeno je posebno osvjetljenje potrebno za uzgoj, a prostorija je prozračivana instaliranim ventilatorom.

U laboratoriji je pronađeno više saksija, plastičnih boca i kanistera u kojima su zasađene stabljike marihuane dužine od 10 do 50 cm u ukupnoj količini od 47 komada.Za ovo kazneno djelo proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga osumnjičena je osoba inicijala D.I. rođen 1995. godine, a postoje osnovi sumnje da je i njegov otac, osumnjičen za pokušaj ubojstva, znao za instaliranu laboratoriju. Protiv D.I. će, nakon završenog vještačenja, biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu kantonalnom tužteljstvu Travnik, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ.

Podsjećamo da je kaznenom djelu pokušaja ubojstva R.V. iz Bugojna prethodio njegov sukob zajedno sa A.V. rođen 1991.godine iz Bugojna na jednoj strani sa I.D. na drugoj strani, upravo iz razloga što im I.D. nije dao tražene narkotike, nakon čega su ga fizički napali i uz upotrebu sile oteli određenu količinu novca. I.D. se tada obratio za pomoć svom ocu, koji je po dolasku na lice mjesta pucao iz pištolja u R.V., ranivši ga u predjelu stomaka. Osobe R.V. i A.V. osumnjičene su za razbojništvo, te će protiv njih također biti podnesen izvješće županijskom tužiteljstvu Travnik. /drukciji.ba/