.

ŽSB: Lažirali prometne nezgode i uzimali novac od prevarenih vozača

06 Prosinac 2016

 Službenici MUP-a županije Središnja Bosna su u suradnji sa službenicima MUP-a iz Livna uspjeli identificirati dvije osobe koje su u proteklih nekoliko mjeseci vršile prevare na putevima na području više županija u Federaciji BiH.

Prevare su vršene tako što su osobe lažno prikazivale oštećenim da su prouzrokovali saobraćajnu nezgodu prilikom mimoilaženja vozila, prethodno odbacivši razbijeni retrovizor u vozilo oštećenog, kao bi on pomislio da je došlo do kontakta vozila. Potom bi sustizali vozila i optuživali vozače da su oštetili retrovizor i da trebaju platiti nastalu štetu. S obzirom na to da su, u većini slučajeva, izvršioci koristili skupocjena vozila kao što su Golf 7, koje su prethodno iznajmljivali u „rent a car“ kućama u Sarajevu, od prevarenih vozača tražili su veće iznose novca. Izvršioci su za prevare koristili razbijene retrovizore, koje su prethodno nabavili na auto-otpadima, a vršene su na nenaseljenim dionicama puta, gdje su se nerijetko presretnuti vozači bojali i za svoju sigurnost, te su pristajali da plate tražene iznose.

Osumnjičene osobe su s područja Sarajeva inicijala A.Đ. rođen 1992. godine i J.I. rođen 1989. godine . Isti su lišeni slobode na području Drvara, gdje je provedena kriminalistička obrada nad istim, koja je nastavljena i u Bugojnu. Tijekom obrade izvršioci su priznali da su u proteklom periodu izvršili od 100 do 150 ovakvih prevara.

Identifikacija osoba izvršena je uz pomoć građana, te se ovim putem zahvaljujemo na suradnji i molimo sve građane koji su bili žrtve ovakve prevare da se jave u MUP SBK/KSB Travnik putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 00 387 30 511-847, kako bi se dokumentirala krivična djela počinjena od strane ove dvije osobe.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa