.

Pronađena opojna droga u Travniku i Novom Travniku

07 Rujan 2018

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Središnja Bosna nastavili su sa uspješnim koordiniranim aktivnostima koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, 04. rujna 2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su u suradnji sa policijskim službenicima PS Novi Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres stana na adresi Kalinska, općina Novi Travnik, koji koriste osobe F.O. rođen 1989. godine i A.O. rođen 1998. godine, obojica iz Novog Travnika. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa kaznenim djelom neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

U tijeku opsežne istrage, a na osnovu prikupljenih dokaza, navedene osobe su lišene slobode i nad njima je izvršena kriminalistička obrada.

Istog dana, provedena je još jedna uspješna akcija u kojoj su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a u saradnji sa policijskim službenicima PS Travnik, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili pretres putničkog motornog vozila VW Polo, registarskih oznaka A01 T 708. Tom prilikom, kod suvozača, A.A. rođen 1991. godine iz Banja Luke, pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U suradnji sa nadležnim Županijskim tužiteljstvom, protiv navedenih osoba se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak kontinuirane borbe protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, koja ima za cilj suzbijanje i sprečavanje ove društveno opasne pojave.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa