.

Predstavljeno drugo izdanje knjige ”Odnosi s javnošću – Teorija i praksa” Zorana Tomića

13 Listopad 2016

Drugo, dopunjeno izdanje knjige “Odnosi s javnošću – Teorija i praksa”, autora Zorana Tomića, dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru predstavljeno je večeras u prepunom amfiteatru na mostarskom Filozofskom fakultetu.

Pored mnogih uglednih zvanica iz akademskog , društvenog i političkog života promociji je i prisustvovao hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Knigu su promovirali prof.dr. Božo Skoko sa Fakulteta politički znanosti u Zagrebu i dr. sc. Damir Jugo dekan Visoke škole za komunikacijski menadžment u Zagrebu.

U cijeloj Europi, zapravo, nemamo puno udžbenika odnosa s javnošću, mogu se izbrojiti na prste jedne ruke, ako govorimo o kvalitetnim autorima. Za pisanje udžbenika potrebno je znanje, iskustvo i to da pojedina disciplina na nekom prostoru sazrije do određene razine. Mislim da kod Tomića imamo sve tri komponente – kazao je recenzent knjige Božo Skoko.

Ovaj udžbenik koristit će se ne samo u Mostaru, već i diljem regije. Prema tome, svi možemo biti ponosni na ovo djelo – istaknuo je Skoko.

Promociju knjige su organizirali Hrvatska akademija za znanost i umjetnost BiH, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru i “Synapsis” izdavačka kuća. Drugo izdanje knjige “Odnosa s javnošću – Teorija i praksa”, pored osuvremenjivanja i aktualiziranja postojećih poglavlja, donosi i nove cjeline. Na više od 1300 stranica, pored teorijskih razmatranja, Tomić navodi i iskustva praktičara odnosa s javnošću u svijetu i okruženju, te donosi neke nove cijeline.

Sve se to nalazi u knjizi, ali sve se to mora staviti u okvir u kojem mi djelujemo. Knjiga je prije svega namijenjena studentima sva tri ciklusa studiranja pa je ona tako i pisana. Cilj mi je bio napisati knjigu koja će biti sveobuhvatna i koja će služiti studentima, ali kroz 50 studija slučaja koja se u njoj nalaze, knjiga može pomoći u svladavanju praktičnih problema s kojima se ljudi iz odnosa s javnošću svakodnevno susreću – kazao je Tomić. /direkt.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa