.

FOTO: U HKC-u Nova Bila održana premijera predstave „Pipov tajni prolaz“

05 Studeni 2016

Kazalište mladih „Korifej“ sinoć je premijerno izvelo predstavu „Pipov tajni prolaz“, u Hrvatskom kulturnom centru u Novoj Biloj.

Inspiraciju za ovaj tekst dobila sam nekako na prvim susretima s djecom u kazalištu. To je bilo u samim počecima rada u kazalištu, negdje 2006.godine. Pokušala sam na neki način osluhnuti šta to djeca danas žele, što ih smeta, raduje, inspirira. Bila sam šokirana koliko su zapravo djeca informirana o dnevnoj politici i koliko su opterećena problemima koji su ipak za glave odraslih ljudi.“, rekla je voditeljica Kazališta Anela Križanac.

Predstava donosi priču o djevojčici iz stvarnosti koja napiše pismo kralju Bajkaru i zamoli ga da barem na kratko uzmu nemire i ratove koji vladaju u stvarnosti, a nama posude svoj mir i blagostanje koji vladaju u bajkama. Kralj prihvati djevojčičin prijedlog te dobri likovi iz bajke poprime loše osobine ljudi iz stvarnosti kako bi djeca živjela sretno i zadovoljno do kraja života.

Već imamo zakazanih nekoliko nastupa u sljedeća dva tjedna. U našemu kazalištu već se “krčka” nova predstava i to sa starijim ansamblom. Završavam tekst za “Praktičnu ženu” koja bi trebala nekako zaokružiti naš desetegodišnji jubilej sa oba ansambla – dječjim i odraslim.“, dodala je Križanac.

Proteklih deset godina kroz Kazalište mladih „Korifej“ prošlo je oko 500 djece i odraslih glumaca, predstave je vidjelo preko 10.000 ljudi, zabilježili su preko 200 nastupa, gostovali na raznim festivalima i ostvarili zapažene rezultate.

 „Ovo je bajka koja je prikazana na neobičan način, držala je publiku budnom i jako zainteresiranom svih 40 minuta. Čestitam ovim putem voditeljici, glumcima i svim članovima Korifeja na uspješno zaokruženoj prvoj deceniji rada“, naglasio je ravnatelj HKC-a Nova Bila Dragan Đido po završetku predstave.

U predstavi su igrali Ema Đido, Rebeka Đido, Krešimir Barbić, Karolina Đido, Stela Gazibarić, Marin Biljaka, Maja Biljaka, Mia Matošević, Lorena Marjanović, Valentina Marjanović i Lucija Barbić.

DSC06333

Ovim putem čestitamo deseti rođendan Korifeju!

/NovaBila.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa