.

Velikom pučkom feštom zatvorena manifestacija “Dani Nove Bile”

05 Lipanj 2017

Velikom pučkom feštom zatvorena je 23. tradicionalna manifestacija kulture, športa i zabave “Dani Nove Bile”. Sve je počelo u petak navečer u prepunoj Sali Hrvatskog centra koncertom Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca, područni odjel Nova Bila. Subota je bila rezervirana za sportske turnire u judu, košarci, rukometu i nogometu, dok su navečer Novobiljane i njihove goste zabavljale zvijezde i zvjezdice u sklopu “Karaoke Festa”. Na sam blagdan Sv. Duha svečano je proslavljena Sveta misa nakon koje su igrane tradicionalne zabavno-sportske igre. 

Sve je završeno pučkom feštom u noćnim satima, koja je okupila brojne Novobiljane kao i župljane susjednih župa. Za zabavu koja je potrajala do kasnih sati bili su zaduženi dečki iz Benda Triumph, a program su upotpunili nastupi folklornih skupina iz Guče Gore i Potkraja. Budući da se odnedavno Drukčiji radio 24 sata dnevno sluša na otvorenom ispred HKC-a, radijska ekipa je dala maleni doprinos ovoj tradicionalnoj, zanimljivoj i sadržajnoj manifestaciji. Ono što je posebno uveselilo organizatore je činjenica što je ove godine mnogo veća posjećenost Dana Nove Bile i za sljedeću godinu najavljuju još bogatiji program.

“Ono što je se dogodilo večeras u Novoj Biloj, nije se dugo dogodilo na feštama patrona. Sve je bilo sjajno, svaka čast organizatorima. Posebno su me iznenadila djeca iz IFD “Sloga” iz Guče Gore.”, rekao je Zdravko Batinić iz Doca.

“Meni je večeras bilo lijepo, raduje me što je došlo ovako puno ljudi sa željom da na što radosniji način proslavimo patron župe”, rekla je Veronika Matošević iz Nove Bile.

Prije svega, zahvaljujem se dragom Bogu što nam je kroz ova tri dana manifestacije podario ovako lijepo vrijeme. Velika pučka fešta je više nego opravdala svoj epitet. Feštu su posjetile i uživale sve generacije, a ono što sve nas posebno raduje su mala dječica koju su plesala i pjevušila ispred bine HKC-a. Hvala svim pokroviteljima koji su financijski potpomogli i omogućili organiziranje 23. manifestacije “Dani Nove Bile”, rekao dopredsjednik Organizacijskog odbora Mario Debeljak.

Organizacijski odbor manifestacije zahvaljuje se: načelniku općine Travnik gosp. Admiru Hadžiemriću, predsjedateljici Općinskog vijeća Travnik Vlatki Lukić, Sportskom savezu Nove Bile, Mjesnoj zajednici Nove Bile, Tvornici furnira „Palavra“, Lašvi komerc, JKP Trebišnjici, Motelu „Dani“, Sportskom savezu općine Travnik, INFO KOD-u, Glavurda-Crni d.o.o, Motelu „Calypso“, Draženu Radeljaku, Draženku Periću, SCU-u, Stolariji Sučić, M.L.M.-u, Autokući “Cirko”, Kladionici “Petici +”, Benziskoj crpki “Ecotoku”, D.V.D.-u “Sebešić”, Hrvatskom kulturnom centru u Novoj Biloj, Vladi Lovrinoviću – Balti, Igoru Kolendi, Biljaka-transu d.o.o, Benziskoj crpki “Barel”, Osnovnoj školi “Nova Bila”, Mađarbusu, OO HDZ BiH Travnik, ŽO HDZ BiH SBK, OO HDZ 1990 BiH, Partyservisu- Matošević, M’Libertasu, Marinku Matoševiću.

Album s fotografijama možete pogledati ovdje.

NovaBila.info

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa