Ispiši ovu stranicu

Proslavljen 20. jubilej ‘Viteških Akorda’

21 Studeni 2017

Vrlo zapaženo, visoko pozicionirano mjesto u kulturi srednje Bosne, a mnogi kažu i daleko šire, ima mješoviti pjevački ansambl “Viteški akordi” iz Viteza, koji ovih dana svečano, pjesmom prije svega, obilježava dvadeset godina rada, “rasta” i uspješnog djelovanja.

Zaštitni znak Viteza

Ovaj ugledni ansambl sve ovo vrijeme uspješno vodi glazbena pedagoginja, ujedno i osnivačica, prof. Olgica Krezić. A “Viteške akorde”, neki Vitežani smatraju zaštitnim znakom svoga grada, a nećemo pogriješiti ako ustvrdimo i šireg područja. A te epitete, taj status u svijetu kulture, stjecali su uspješnim nastupima diljem Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i u inozemstva.

U povodu dvadesete godišnjice rada i djelovanja priredili su slavljenički koncert za svoje sugrađane i brojne goste poštovatelje njihove visoke razine izvođenja i njihovog pjevačkog opusa.

I velika dvorana hotela “Central” u Franšiznom centru BiH u Vitezu, koja prima 450 posjetitelja, bila je premala za primiti sve zainteresirane pa su uneseni još deseci sjedalica i dvorana je bila puna “kao šipak”, kako se to zna reći u takvim situacijama. Slavljenici, toplo i burno pozdravljeni, izvodili su najbolje iz svog bogatog opusa narodnih tradicijskih, starogradskih, zabavnih, duhovnih… pjesama, domaćih i stranih autora, a ovom prilikom gosti su im bili zbor najmlađih polaznika Osnovne glazbene škole “Jakova Gotovca” iz Novog Travnika, Područni odjel u Vitezu, te relativno mladi, ali vrlo kvalitetni Pjevački ansambl “Ivančice” iz Busovače, koji uspješno vodi prof. Magdalena Marić.

Uz burno odobravanje koje je prelazilo u ovacije, ansambl je koncert završio pjesmom “Sretan dan”, što su skupa s slavljenicima pjevali svi prisutni u dvorani.

U povodu dvadesetogodišnjeg jubileja slavljenici su uputili zahvale svima koji su, na bilo koji način bili uz njih, njihova podrška, a posebna zahvalnost upućena je bračnom paru Miri i Franji Rajković, vlasnicima tvrtke “Economic” koji su njihovi dugogodišnji sponzori. U svom kratkom obraćanju voditeljica ansambla “Viteški akordi”, prof. Olgica Krezić, poručila je, prije svega mladima, kako je važno, u svakoj prilici i u svakoj situaciji tražiti i pronalaziti ono lijepo, pozitivno…

Sreća u pjesmi

“Mi smo to lijepo, pozitivno, našli u pjesmi, našli smo u tomu sreću i zadovoljstvo, a što svaki put, kada smo u prilici, pokušavamo prenijeti i na druge... Kažu nam, uspješno”.

Vokalna skupina “Viteški akordi” osnovana je 1997. godine, kada se okupila skupina zaljubljenika u glazbu koji su bili članovi crkvenog zbora, što su i danas.

Zvonimir Čilić l Vecernji.ba