.

Zijah Sokolović ponovo u Travniku, večeras predavanje "Desno, lijevo glumac"

05 Studeni 2018

U okviru kulturne manifestacije “Andrićevi dani” i projekta “EDU.KUL.CENTAR” večeras, 05.11.2018. godine u 17:00 sati na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik biće održano drugo predavanje Zijaha Sokolovića "Desno, lijevo glumac" koje je dio edukativnog projekta "Industrija javnih uloga”.

Ove godine, Sokolović ujedno obilježava 50 godina vrlo uspješnog glumačkog života i rada, a u našem gradu će započeti obilježavanje ovog svečanog jubileja. Pored Travnika, u narednim danima Zijah Sokolović će posjetiti Sarajevo i Mostar.

Univerzitetski profesor i glumac Zijah A. Sokolović simplificira život kao teatar na svoj unikatan način. Kroz kabaretski nastup, duhovito i filozofski profesor Sokolović analizira i uspoređuje stvarnost s teatarskom umjetnošću, upozorava gledatelje da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu..

Broj mjesta za radionicu je ograničen, a prijave su besplatne i namijenjene isključivo punoljetnim osobama. Prijaviti se možete svakim danom u Centru za kulturu općine Travnik u periodu od 08:00 do 16:00 sati, ili na broj telefona 030 511 907, kao i na Facebook stranicu J.U. Centar za kulturu općine Travnik

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa