.

Učenici KŠC-a "Petar Barbarić" razveselili korisnike novotravničkog centra "Duga"

25 Svibanj 2016
Javna institucija Edukacijsko-rehabilitacijski centar "Duga" iz Novog Travnika trenutno se skrbi o stotinu korisnika, osoba s posebnim potrebama koje ovdje dobivaju socijalnu, odgojnu i obrazovnu skrb.

Centar je osnovan 1997. godine i pruža usluge građanima iz cijele Bosne i Hercegovine. U srijedu su im boravili u posjeti učenici Katoličkog školskog centra "Petar Barbarić" iz Travnika, te im uručili nogometne lopte koje su kupljene na inicijativu učenica trećeg razreda gimnazije.

Svake godine naša škola organizira neku aktivnost s ciljem pomoći Dugi, no posebno mi je drago što su ove godine inicijatori bili sami učenici, odnosno tri učenice III. razreda, Vedrana Lovrić, Lidija Pitić i Minea Marazović koje su odlučile provesti akciju prikupljanja sredstava za korisnike ovog centra, a u dogovoru s voditeljem sportskih aktivnosti Duge odlučili su se na kupnju lopti koje će im dobro doći budući da je "Duga" 1. lipnja domaćin Državnog prvenstva u malom nogometu za osobe s poteškoćama u razvoju, izjavila je vjeroučiteljica u KŠC-u Marija Glavaš.

Kako nam je kazala direktorica ove ustanove Sonja Nikolić-Jurišić, "Duga" ima mnogoprijatelja te ovakve donacije nisu rijetkost.

Mnoge udruge, ali i pojedinci organiziraju različite humanitarne akcije kako bi pomogli rad i korisnike naše institucije, što je uvijek dobrodošlo. U rujnu se održava i humanitarna utakmica u organizaciji novotravničke Udruge PRONT kada će u našem gradu gostovati Veterani Hajduka, a sva prikupljena sredstva su namijenjena za proširenje kapaciteta ove institucije, rekla nam je ravnateljica Nikolić-Jurišić.

Postojeći kapaciteti u ovom centru su trenutno popunjeni, te nisu u mogućnosti udovoljiti svakodnevnim zahtjevima za smještaj korisnika, posebice za stacionirani smještaj.

Dogradnjom i proširenjem objekta stvorili bi se uvjeti za prijem novih korisnika, te poboljšali uvjeti rada u jedinoj ovakvoj instituciji u središnjoj Bosni.

Izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa