.

Drago Marjanović dobio priznanje za doprinos u odgojno – obrazovnom radu

08 Listopad 2016

Svake godine u više od sto zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini, 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na 5. listopada 1966. godine kada je u Parizu na posebnoj sjednici Međuvladine konferencije o statusu učitelja  potpisana Preporuka o statusu učitelja.

UNESCO ove godine Svjetski dan učitelja obilježava pod sloganom „Zauzmite se za učitelje“ upozoravajući kako se za učitelje treba zauzeti jer ta profesija gubi status diljem svijeta i poziva na pružanje podrške obrazovanju, neprekidno usavršavanje učitelja i zaštitu njihovih prava. Obilježavanje Svjetskog dana učitelja prilika je da se učiteljima i nastavnicima diljem svijeta oda priznanje za njihov rad i naglasi važnost posla koji obavljaju, a koji je jedna od najbitnijih karika u razvoju društva u cjelini. Prema podacima, danas je na svijetu više od 60 milijuna učitelja koji svakodnevno podučavaju više od milijardu djece, a mnogi od njih rade u iznimno teškim uvjetima.

Ovom prigodom ministrica Katica Čerkez uručila je Zahvalnice učiteljima za doprinos u odgojno – obrazovnom radu u Kantonu Središnja Bosna, a Zahvalnicu je dobio i Drago Marjanović kao istaknuti dugogodišnji djelatnik Osnovne škole “Nova Bila”.

Izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa