.

Obilježen Dan škole u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” Travnik

22 Travanj 2017

Na dan preminuća sluge Božjeg Petra Barbarića, svakog 15. travnja u godini obilježava se dan Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” u Travniku. 

Ove godine zbog uskrsnih blagdana, Dan škole obilježen je 21. travnja. Cjelodnevno obilježavanje započelo je predstavom u 11 sati za sve učenike osnovne i srednje škole. Nakon predstave uručene su priznanja i progodni pokloni najuspješnijim učenicima. Potom je uslijedila finalna utakmica u nogometu između dva najuspješnija razreda Gimnazije koji su finale izborili kroz utakmice doigravanja. 
Svečano obilježavanje uslijedilo je svetom misom u 18 sati u crkvi sv. Alojzija Gonzage nakon čega je uslijedila akademija u auli naše škole.

Središnji događaj akademije bio je prikaz koreografsko-poetske drame “Travnička nadbiskupska gimnazija” prema motivima Travničke spomenice, zapisima prefekta oca Antuna Puntigama te Andrićeve “Priče o kmetu Simanu”, protkana detaljima života Petra Barbarića, uz znamenite pjesme posvetnice “Rajska Djevo” i “Do Nebesa” nastale u travničkom sjemeništu. Dramu su pripremali gosp. Anto Bilić, kazališni djelatnik, prof. Sanja Ledić, voditeljica dramske sekcije, gosp. Vlatka Čabro, voditeljica zbora, a izveli su je sjemeništarci, dramska sekcija Osnovne škole, dramska sekcija Gimnazije, sjemenišni zbor “Petar Perica” i mješoviti zbor Katoličkog školskog centra.

Uručena su i dva priznanja dvjema djelatnicama koje su se kroz prethodno razdoblje posebno zalagale i pridonijele radu u ovoj školi, a to su profesorica kemije Ružica Vukoja i profesorica razredne nastave Ivona Alagić.

Svečanosti obilježavanja Dana škole pridonijeli su učenici Osnovne škole “Tin Ujević” iz Vitine kod Ljubuškog. Proslavu su također uveličali brojne javne i političke osobe sa svih razina vlasti, kao i ravnatelji ostalih škola. Nakon akademije, upriličen je domjenak u kuhinji škole.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa