Ispiši ovu stranicu

Projekt "Klik za zdravlje" stigao u OŠ KŠC "Petar Barbarić" Travnik

12 Veljača 2018

U prostorijama Katoličkog školskog centra Petar Barbarić Travnik, u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje, 8. veljače je održana prva radionica za učenike osmog razreda osnovne škole.

Radionicu su održale vršnjačke edukatorice Valentina i Ana Gluvić, a sudionicima je najprije predstavljen Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i njegove aktivnosti, a potom i malo podrobnije sam projekt u kojem oni prisustvovanjem na radionici sudjeluju.

U ovoj interaktivnoj radionici sudionici su na samom početku asocijacijama na temu slobodnog vremena definirali što za njih predstavlja slobodno vrijeme (vrijeme bez obveza, školskih zadataka, vrijeme provedeno s obitelji, igranjem nogometa), te podijelili svoja iskustva o njegovom iskorištavanju, kojim su kako kažu zadovoljni. Zbog blizine Vlašića, ali i prirodnih ljepota Travnika i okolice, većina dobar dio slobodnog vremena provodi u prirodi i na otvorenom, drugi ga provode u raznim sportskim sekcijama (nogometu, boksu). Istaknuli su kao pozitivno i to da im sama škola nudi jako velik izbor raznovrsnih sekcija, tako da svatko od njih može pronaći ono što mu individualno odgovara, te razvijati svoje naklonosti i stjecati znanja u oblasti koja im je od interesa.

Razgovaralo se i o kradljivcima vremena, koji im oduzimaju slobodno vrijeme i vrijeme koje bi trebalo biti predviđeno za ispunjavanje školskih obaveza, što nerijetko utječe i na uspjeh u školi ili privremenu namrgođenost roditelja zbog nesudjelovanja u kućnim obvezama.

Radionica je upotpunjena i s nekoliko zanimljivih igrica i zaokružena pričom o volonterizmu kao načinu provođenja slobodnog vremena, na što su neki od sudionika izrazili želju za sudjelovanjem i volontiranjem u aktivnostima Centra za mlade.

Izvor: Facebook/Katolički školski centar "Petar Barbarić" Travnik