.

Promocija na Farmaceutsko zdravstvenom fakultetu u Travniku

15 Svibanj 2018

Na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Travniku promovirani su diplomanti, magistranti i doktoranati na smjerovima farmacija, stomatologija, radiologija, fizioterapija i sestrinstvo.

Nazočnim gostima obratili su se Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik, Zoran Matošević, pomoćnik ministrice obrazovanja SBK, doc. dr. Slobodan Stanić, zamjenik direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, doc. dr. Midhat Asotić, osnivač Farmaceutsko- zdravstvenog fakulteta i prof. dr. Nedžad Mulabegović, dekan Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta.

-Posebno zadovoljstvo nam je da naglasimo da smo ove godine imali promociju druge generacije doktoranata. Promovisana su dva doktora nauka. Naši studenti su iz cijele regije iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, te cijele BiH. – kazala nam je Edina Zolota, rukovoditeljica Studentske službe FZF.

Studentica generacije je Aldina Čajnić iz Travnika. Studenti ovog fakulteta postižu uspjehe i na međunarodnim kongresima i smotrama. Na nedavno održanom Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem studenti ovog fakulteta dobili su prvu nagradu za naučnoistraživački rad u oblasti Oralne hirurgije.

/travnik-grad.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa