Ispiši ovu stranicu

Sutra treći rok za upis u srednje škole na području Županije Središnja Bosna

23 Kolovoz 2018

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB raspisalo je natječaj za upis učenika u 25 škola na području Županije Središnja Bosna.

Nakon što su okončani prvi i drugi, preostao je još treći (jesenji) upisni rok. Prijavljivanje kandidata i upis učenika za nepopunjena mjesta je od petka 24. kolovoza 2018. godine od 08:00 sati.

Učenik u jednom upisnom roku može aplicirati samo za jednu školu, odnosno, vrstu programa gdje prilaže originalne svjedodžbe i uvjerenja. Iznimno, učenik se može prijaviti za upis u glazbeni ili likovni program na osnovi preslika dokumenata ukoliko se istodobno prijavljuje za upis u neku drugu srednju školu.

Kandidat na Natjačaj za upis prilaže:

-Prijavu na Natječaj
-Izvod iz matične knjige rođenih ili rodni list
-Svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi
-Uvjerenje o uspjehu VI, VII, i VIII razreda osnovne škole
-Druge dokumente relevantne za utvrđivanje broja bodova po kriterijima.

Pravo upisa u prvi razred imaju učenici sa završenom osnovnom školom koji nisu stariji od 17 godina, odnosno koji navršavaju 18 godina života uz odobrenje Nastavničkog vijeća i učenici s posebnim potrebama na osnovu odgovarajućeg rješenja i mišljenja, imaju pravo upisa i sa navršenih 20 godina života.

Danas upis u KŠC "Petar Barbarić" Travnik

Upis učenika u II., III. i IV. razred gimnazije Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku održat će se u četvrtak, 23. kolovoza 2018. godine s početkom u 10 sati u razrednim odjelima. Učenici su dužni pri upisu priložiti svjedodžbu o završenom prethodnom razredu, a zahtjev za upis popunit će u školi prilikom upisa.