.

CEM TRAVNIK: U tijeku natječaj “Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici”

13 Rujan 2018

Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika u suradnji sa Školom za edukaciju i komunikaciju Univerziteta Jönköping iz Švedske, raspisuje natječaj za upis 10. generacije studenata univerzitetskog kursa “Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici”, nivo A.

Univerzitetski kurs „Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici“ osmišljen je kao program obuke osoba koje rade ili bi željele raditi s djecom i mladima kroz obrazovni sistem, sportska udruženja, udruženja građana i sl. Kroz vrijeme provedeno na tečaju, polaznici će steći znanja i vještine potrebne za individualni i grupni rad s mladima na ličnom i socijalnom razvoju, samopouzdanju, razvijanju vrijednosti i stavova, te komunikaciji, radu na konfliktima i aktivnom učešću u izgradnji i razvoju zajednice.

Kurs ima za cilj osposobljavanje polaznika da svom radu s mladima pristupaju studiozno, analitički i da u svakom trenutku rade profesionalno, promovirajući zdravo i sigurno okruženje, bez alkohola, droga, duhanskih prerađevina i nasilja. Kroz edukaciju, polaznici će imati priliku aktivno dati podršku sistemskom pristupu u radu s mladima, te kroz iskustveno učenje usvojiti vještine za rad s mladima u pravcu njihovog sazrijevanja u zdrave članove zajednice.

Predavanja su podijeljena na 6 blokova i svaki od njih obrađuje određenu temu:

Uvod u omladinski rad u zajednici i lični razvoj,
Životni period adolescencije,
Rad s pojedincima,
Rad s grupama,
Rad na konfliktima i prihvaćanju razlika
Menadžment u omladinskom radu u zajednici.

Univerzitetski kurs će se održavati u periodu od listopada 2018. do srpnja 2019. godine. Svaki blok obrađivat će određenu temu i trajat će 5 dana, otprilike 3 do 6 sati dnevno, u večernjim satima i tijekom vikenda. Predavanja počinju krajem mjeseca listopada, a održavat će se u prostorijama CEM-ovog Društvenog centra za djecu i mlade „Druga kuća“ u Travniku.

Univerzitetski kurs mogu pohađati državljani BiH, koji imaju završenu srednju školu, starosti od 18 do 40 godina, a koji žele da se profesionalno usavrše u radu s mladima i razvoju zajednice.

Po završetku ovog kursa studenti dobivaju diplomu švedskog Univerziteta Jönköping, koja nosi 30 ECTS bodova.

Centar za edukaciju mladih osigurao je 20 stipendija za najbolje kandidate.

Svi zainteresirani treba da popune formular za prijavu i isti pošalju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na adresu: Centar za edukaciju mladih, Bosanska 131, 72270 Travnik, s naznakom: „Prijava za Univerzitetski kurs“.

Formular za prijavu možete preuzeti na službenoj stranici CEM-a

Rok za prijavu je 30. rujan 2018. godine do 16:00 sati

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa