.

Mladi Travničani otvorili veliki volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“

28 Rujan 2018

U četvrtak, 27. travnja 2018. godine, oko 80 volontera Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku, započelo je s realizacijom mini projekata u sklopu akcije „72 sata bez kompromisa“.

U pitanju je najveća volonterska akcija u našoj zemlji čiji je nositelj Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ iz Sarajeva.

Projekt, koji tijekom naredna tri dana uključuje mlade u humanitarne, ekološke i obrazovne aktivnosti u lokalnoj zajednici, pokazuje drugo lice mladih koji ovim projektom dokazuju da žele doprinijeti u stvaranju pozitivnih promjena u zajednicama u kojima žive.

Osim učenika, ove godine su se u realizaciju projekta uključili i profesori koji će mladima biti podrška na ukupno trinatest humanitarnih i ekoloških projekata na području Travnika i Viteza. Mladi u naredna tri dana rade na prikupljanju osnovnih životnih potrepština za potrebite u velikim tržnim centrima Bingo i Konzum u Travniku, animiraju korisnike staračkih domova u Travniku i Dubravici te uređuju okoliš i rijeku Lašvu.

Naziv „bez kompromisa“ podrazumijeva nesebičan volonterski rad na aktivnostima o kojima mladi dobiju informacije tek po otvaranju projekta zbog čega je ovaj projekt još privlačniji mladima koji su svoje prijave za sudjelovanje na aktivnostima počeli slati prije nekoliko mjeseci.

Preko 800 volontera širom Bosne i Hercegovine sudjeluje na ovogodišnjoj akciji. Pozivamo građane naših lokalnij zajednica da budu dio pozitivnih promjena i podrže naše volontere narednih dana!

IZVOR

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa