Ispiši ovu stranicu

Kada će bošnjački političari odati počast hrvatskim žrtvama?

18 Siječanj 2018

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović je danas, prilikom posjete Vitezu i Travniku, posjetila Ahmiće i Križančevo selo. Na taj način je pokazala svoju veličinu, ali ujedno i licemjernost sarajevskih političara, analitičara, novinara i intelektualaca. Svi oni moraliziraju i pozivaju na osudu zločina, a nikada da isto urade.

Kada će netko od njih posjetiti stratišta Hrvata u BiH i odati počast? Ovdje se radi i običnoj posjeti. Žalosno je da se na to već dulje od dva desetljeća čeka. Naravno, sarajevskim licimjerima je i posjeta još uvijek nešto daleko, a da ne govorimo o isprici za monstruozne zločine Armije BiH ili da učine sve u svojoj moći da odgovorni za zločine odgovaraju.

Sarajevski političari i desnice i ljevice (čitaj: lijevo krilo SDA) gotovo svakodnevno prolaze Lašvanskom dolinom. Međutim, nikada da dođu u Križančevo selo, Buhine kuće, Bikošu. Često su i u Hercegovini, ali isto tako nikada da dođu u Grabovicu, Trusinu, Uzdol. Za Sarajevo, očito, postoje zločini koji se osuđuju i žrtvama istih se odaja počast, te oni drugi zločini, koji se ignoriraju. Kada će netko iz "neovisnih" i "objektivnih" sarajevskih medija upitati Izetbegoviće, Džaferoviće, Genjce, Nikšiće, Suljagiće i druge vrle sarajevske političare za Križančevo selo, Buhine kuće, Bikoše, Bugojno, Konjic, Jablanicu, Travnik? Kada će ti isti bošnjački lideri osuditi krvavi pir Armije BiH diljem BiH? Kada će ti isti bošnjački lideri dati svoj doprinos da zločinci odgovaraju za svoja zlodjela? Vjerujem kako, čak i najveći optimisti, smatraju da su odgovori na sva pitanja: nikad. Sarajevo zna drugima dijeliti lekcije o moralu, a istovremeno je simbol nemorala i licemjerja. /o.t./