.

Svjetski poznati Travničanin DJ Solomun dolazi u BiH

29 Lipanj 2016

Nakon nikad emotivnijeg posjeta Sarajevu, doktor se vraća u rodnu BiH. Ovo ljeto nosi Solomunov znak, samo u regiji imat ćemo priliku slušati njegov jedinstven izričaj čak tri puta.

Samo dan prije nego što preuzme stage u Tisnom na ovogodišnjem Movementu, 29.7. u organizaciji Klubika Collective ekipe stiže na Bjelašnicu u Kameni Amfiteatar. The Dinaric Apls Encounter drugi je za redom njegov ljetni posjet Bosni, nakon što je prošle godine u Sarajevu oduševio publiku naletom emocija. Svoj među svojima, tako je opisao vibru koju bosanska publika nosi podsjećajući ga na rodni Travnik.

Prije nego li se s planine spusti na naše obale, Solomun će se u društvu još uvijek nepoznatog dj-a nastupiti na Exitu u sklopu Solomun +1 programa kojeg već godinama usavršava na Ibizi. Međutim, prije svih tih nastupa, za samo četiri dana na tržište stiže dvostruki CD odabranih remixa za njegovu vlastitu etiketu Diynamic, koja igrom slučaja ove godine slavi deseti rođendan. Tijekom godina, uz Adriana Trolia, stvorio je ime koje odzvanja u svim krajevima svijeta pa tako Diynamic Festival svoja izdanja ima u Amsterdamu, Berlinu i Brazilu, a partyiji koje kuća potpisuje pune najveće klubove.

Mladen Solomun rođen je u Travniku. Roditelji su mu se upoznali u Hamburgu gdje je on i odrastao. Ozbiljnu svjetsku reputaciju DJ Solomun zaslužio je jer je uspio redefinirati tipičnu europsku deep house muziku u svijetu produkcije, remixa i DJinga.

Glazbeni stručnjaci njegove setove rado opisuju kao Storytelling Groove sa primjesama disco i funky ritmova kroz koje se skladno prelivaju emotivni vokali. U svom radu inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu, R&B zvuku, funk soul i disco melodijama kao i numerama iz perioda '80-ih.

Njegovu sjajnu karijeru potvrđuje je i to da je dobitnik brojnih glazbenih nagrada, od kojih su najbitnije: nagrada za remix godine Noir&Haze-Around, nagrada za najboljeg DJa i producenta koju dodjeljuju Mixmag i Groove Magazin. Vlasnik je dvije glazbene etikete Diynamic and 2DIY4 kao i EGO kluba u Hamburgu. Trenutno promovira svoj novi EP pod nazivom "Zora" koji je inspiriran citatom Emily Dickinson. /kubikon.com/ /d.b./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa