.

Pogledajte spot travničkog benda GroznyCorp.

11 Listopad 2016

Tročlani bh. electro garage pop bend GroznyCorp. objavio je spot za pjesmu „Oddball“ koja je ujedno i najavni singl njihovog albuma prvijenca „How To Forget The Missing Pieces“, objavljenog početkom prošlog mjeseca.

Spot za pjesmu „Oddball“ sniman je u Travniku. Njegovu režiju potpisuju članovi benda, snimateljica je bila Vanja Jovišić, a u spotu glume prijatelji benda Beržih Adžaip i Nezir Hotić.

Bend GroznyCorp. okupljen je 2014. kao svojevrsna reorganizacija i nastavak nekadašnjeg benda Grozny, a danas ga čine Fadil Hamzić, Faruk Odobašić i Mirza Lendo koji su domaćoj javnosti poznati i kroz rad bendova KZU ole ole & PZU oje oje, KillingJazzHardCoreBaby i Puls Asfalta. Nakon dvogodišnjeg perioda rada na pjesmama, definiranju zvuka i snimanju albuma, bend je počeo s aktivnim djelovanjem 2016. koja se može smatrati i kao stvarna godina nastanka.

„Naše su pjesme prožete melankoličnom atmosferom, melodičnim vokalom i periodičnim ponavljanjem tema uz povremenu nadogradnju s novim sekvencama. Iako melankolija dominira kao sveprisutna osobina (muzički i tekstualno), i dihotomija je jedna od važnijih karakteristika, tako da slušatelj svaku pojedinu melodiju i/ili stihove može dvojako kako osjetiti tako i protumačiti“, kažu iz benda.

Žanr muzike koju izvode sami vole definirati kao „electro garage pop“. To je spoj elektronskog bubnja i synth basa sa garažnim zvukom živih gitara i pop vokala obojenog sa dosta efekata.

Bend je već imao priliku da se predstavi publici u Travniku i Mostaru, a njihov sarajevski koncert zakazan je za 29. oktobar u Art kinu Kriterion.

Album „How To Forget The Missing Pieces“ sadrži devet pjesama i snimljen je u vlastitoj produkciji, dok je mastering uradio Zoran Jurišić u MK Mastering Studio. Izdan je pod etiketom Lampshade Media dostupan je na online muzičkim trgovinama: iTunes, Deezer, Spotify, Google Play.

 

Izvor: Muzička zona

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa