.

Koncert Zabranjenog pušenja u Skenderiji poklon građanima i gostima Sarajeva

09 Prosinac 2018

Grupa Zabranjeno pušenje će u subotu, 29. prosinca, održati koncert u dvorani Mirza Delibašić. Koncert je poklon grupe i centra Skenderija građanima i gostima Sarajeva, te će ulaz na koncert biti besplatan.

Kako je rečeno danas na pres-konferenciji, koncertom će grupa Zabranjeno pušenje obilježiti 35 godina profesionalnog rada, a koncert će biti i početak cjelogodišnjeg obilježavanja 50 godina postojanja Centra Skenderija.

Gitarista i osnivač kultne grupe Zabranjeno Pušenje Davor Sučić (Sejo Sexon) kazao je da je sretan zbog toga što će koncert biti održan na mjestu gdje su zapravo prvi koraci svih rock grupa pa tako i 'Zabranjenog pušenja'.

"Sjećam se koliko smo puta u Skenderiji dobili šansu biti predgrupa nekoj poznatoj grupi. Rado se sjećam tih vremena, koji me podsjećaju na dobre, kultne grupe poput Bijelog dugmeta", istakao je Sučić.

"Bit će ovo spoj mladosti i iskustva", kazao je Sučić dodajući da vjeruje da će koncert trajati i tri sata.

"Na ovom koncertu će po prvi puta biti uživo izvedene pjesme sa najnovijeg albuma Zabranjenog pušenja "Šok i nevjerica", naglasio je Sučić.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo kazao je da je ovo početak manifestacije obilježavanja 50 godina Centra Skenderija koja će biti obilježena 29. studenog 2019.

"Nadam se da će ovaj projekt prepoznati i Gradska uprava i Turistička zajednica, te podržati nas u ovom obilježavanju", kazao je Kapo.

Početak koncerta je planiran za 21 sat a posjetitelji će moći ulaziti već od 19 sati.

izvor

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa