.

Doktor otkrio kako prepoznati kancerogeno meso

26 Siječanj 2016

Od najvećeg značaja je da čitamo deklaracije. Prvi razlog da ne kupite kobasice, hrenovke i salame jeste ako na deklaraciji stoji oznaka MSM.

To znači da je meso mašinski separirano, samljeveno s kostima, u kojima su deponirani svi antibiotici, hormoni, teški metali i ostali otrovi koje je životinja tijekom života pojela. Isto važi kada na deklaraciji pronađete emulgatore nitrite koji su obilježeni E249, E250, E251 i E252. Štetni su zato što s aminokiselinama iz mesa stvaraju kancerogeno jedinjenje nitrozamin. Odmah vratite na policu kobasice, viršle, salamu i paštetu ako ste na deklaraciji uočili polifosfate koji se obilježavaju E451, E452 i E453, jer su genotoksični ili narodski rečeno, oštećuju nam gene. Posebno vodite računa da ne jedete nijedan proizvod koji sadrži E407, kako se obilježava karagenan. On se lijepi za zidove crijeva, stvara ranice koje poslije mogu da se pretvore u rak debelog crijeva”, upozorava doktor Stojšić.

Kako dodaje, ako ste pročitali da neki od proizvoda sadrži poboljšivač ukusa glutaminat, to je dokaz da u njemu nema mesa. On upozorava i da djeci svakako ne bi trebalo davati prerađevine, naročito ne paštete i hrenovke. Na kraju, paštete uz malo truda možete napraviti i sami! Dr Stojšić navodi i da otvorimo četvore oči kada je u pitanju navedeno.

/stil.kurir.rs/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa