Ispiši ovu stranicu

POZITIVNA PRIČA IZ TRAVNIKA: Mještani poklonili automobil osobi zaslužnoj za doprinos u radu lokalne zajednice

17 Listopad 2018

U dugogodišnjoj povijesti travnička župa Dolac ponosna je na mnoge velike osobe koje su kroz svoje djelovanje dali veliki doprinos u razvoju vjerskog, političkog, kulturnog i društvenog života najstarije lašvanske župe, kao i cijele Bosne i Hercegovine. Često se desi da među njima bude "malih ljudi" koje možda knjige ne pamte ali ih se narod s ponosom sjeća i spominje, danas u dolačkom kraju upravo djeluje takav čovjek, Zdravko Batinić.

Zdravko Batinić je rođen 1958. godine u Travniku, nastanjen u naselju Putićevo nadomak grada. Više od petnaest godina predan je društveno-kulturnom i političkom životu lokalne zajednice u kojoj živi. Nesebično je davao sebe za druge, za župu Dolac, njena naselja i cjelokupnu Općinu Travnik. Nositelj je brojnih kulturnih, društvenih, sportskih i ostalih događaja koje imaju cilj razvoja lokalnih zajednica Općine Travnik. Trenutno obavlja funkciju predsjednika Mjesne zajednice Dolac na Lašvi.

Automobil nije mogao pratiti Zdravkov rad

Zbog nesebičnog i predanog dugogodišnjeg rada za opće dobro, žitelji dolačkog kraja, župna zajednica, udruge koje djeluju u sklopu Doma kulture "Ivo Andrić" u Docu odlučile su na nesvagdašnji potez, kupnju automobila svom "Predsjedniku".

Naime, obavljajući svakodnevne poslove za spomenute aktivnosti Zdravkov dotrajali automobil više nije mogao pratiti brzinu njegovog rada, odnosno motor je prestao raditi. Stoga su mnogobrojni prijatelji odlučili pomoći, svojim skromnim sredstvima kupili su ispravni i kvalitetniji automobil za nastavak dosadašnjeg uspješnog rada. Ovo je mali znak zahvale za sve što je Zdravko učinio za mnogobrojne mještane i lokalnu zajednicu.

U video prilogu pogledajte reakciju popularnog "pe-em-zea":