.

Natječaj: Upis kandidata/kinja na program “Liderstvo i razvojni rad sa mladima u zajednici“, nivo A

18 Veljača 2016

Centar za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika u suradnji sa švedskim Sveučilištom Jönköping raspisuje natječaj za upis 8. generacije studenata A-nivoa sveučilišnog tečaja "Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici".

 

Sveučilišni tečaj „Liderstvo i razvojni omladinski rad u zajednici“ je osmišljen kao program obuke osoba koje rade ili bi željele raditi sa djecom i mladima kroz obrazovni sustav, sportske udruge i udruge građana, da, kroz vrijeme provedeno na tečaju, steknu znanja i vještine potrebne za individualni i grupni rad sa mladima na osobnom i socijalnom razvoju, samopouzdanju, razvijanju vrijednosti i stavova, te komunikaciji, radu na konfliktima i aktivnom učešću u izgradnji i razvoju zajednice.

Sveučilišni tečaj ima za cilj osposobljavanje polaznika/ca da svom radu sa mladima pristupaju studiozno, analitički i da u svakom trenutku rade profesionalno, promovirajući zdravo i sigurno okruženje. Kroz edukaciju, polaznici će imati priliku aktivno dati podršku sustavnom pristupu u radu sa mladima.

Predavanja su podijeljena na 6 blokova i svaki od njih obrađuje određenu temu:

1. Uvod u omladinski rad u zajednici i osobni razvoj,
2. Životni period adolescencije,
3. Rad sa pojedincima/kama,
4. Rad sa grupama,
5. Rad na konfliktima i prihvatanju razlika
6. Menadžment u omladinskom radu u zajednici.

Sveučilišni tečaj će se održavati u periodu od ožujka do prosinca 2016. godine. Svaki blok obrađivat će određenu temu i trajat će 5 dana, otprilike 3 do 6 sati dnevno, u večernjim satima i tijekom vikenda. Predavanja počinju 03.03.2016. godine, a održavat će se u Travniku.

Sveučilišni tečaj mogu pohađati državljani BiH, koji imaju završenu srednju školu, starosti od 18 do 40 godina, a koji žele da se profesionalno usavrše u radu sa mladima i razvoju zajednice.

Po završetku ovog tečaja studenti dobijaju diplomu švedskog Sveučilišta koja nosi 30 ECTS bodova.

Centar za edukaciju mladih je osigurao 20 stipendija za najbolje kandidate.

Svi zainteresovani treba da popune formular za prijavu i isti pošalju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili poštom na adresu: Centar za edukaciju mladih, Mali trg b.b., 72270 Travnik, sa naznakom: „Prijava za Univerzitetski kurs“.

Rok za prijavu je 24.veljače 2016. godine do 16:00 sati.

Detaljnije informacije vidjeti i preuzeti formular na stranici Centra za edukaciju mladih (www.cem.ba). /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa