.

Biraju se ravnatelj Granične policije, zamjenik ravnatelja SIPA-e, glavni tužitelj...

05 Veljača 2018

U tijeku su razgovori za vodeće pozicije u državnim agencijama, institucijama, Oružanim snagama, Tužiteljstvu, koje bi trebalo preuzeti u sljedeće četiri godine sukladno sadašnjem rasporedu koji je utvrđen ranijim međustranačkim dogovorima.

Raspisani su natječaji za vodeće pozicije u nekoliko institucija, među kojima su Državna policijska agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Granična policija, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, a prije toga i za državnoga tužitelja. Neovisni policijski odbor donio je sredinom prosinca odluku o raspisivanju javnog natječaja za provođenje procedure odabira kandidata na pozicije ravnatelja i zamjenika ravnatelja policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Depolitizirana Agencija

Mandat zamjeniku ravnatelja Državne agencije ta istrage i zaštitu (SIPA) Đuri Kneževiću istječe ove godine jer je imenovan 2014. godine i ponovno se prijavio za novi mandat. Rad SIPA-e je posljednjih godina posve depolitiziran, a najbolje reference toj agenciji dale su međunarodne policijske agencije.

/vecernji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa