.

"Sve svoje uspjehe, poklanjam svojim roditeljima"

07 Studeni 2016

Novobiljansko nogometno čudo Mario Bajo, mladi i je i perspektivni igrač koji profesionalno igra za NK Široki Brijeg. Nogometom se počinje baviti od svoje pete godine. Iza njega je devet godina treniranja za nogometni klub u Novoj Biloj, te dvije sezone igranja za NK Vitez.

Naš sugrađanin dva puta je proglašavan za najperspektivnijeg nogometaša općine Travnik. Također, Bajo nastupa za reprezentaciju BiH.

Kada sam zaigrao za Široki, počeli su dolaziti i prvi pozivi, do sada imam dva okupljanja za U-17, te četiri nastupa za U-19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.“, rekao je nogometaš te dodao kako mu je san zaigrati za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Njegov uzor je Japp Stam, umirovljeni nizozemski nogometaš koji je bio jedan od najboljih obrambenih igrača svoje generacije. Ipak sve svoju uspjehe posvećuje svojim roditeljima.

 

.

Zahvalan sam svojim roditeljima koji ulažu u mene cijeli život. Oni su moja najveća podrška od kako sam počeo trenirati nogomet. Zbog njih uvijek imam posebnu vrstu motivacije da što bolje odigram utakmicu.“, izjavio je Bajo.

Iako tek ima 18 godina, sve svoje obveze shvaća ozbiljno i po rasporedu. Svoju budućnost vidi u nekom od europskih klubova, to je ujedno i njegov najveći životni cilj. Ovaj mladić svjestan situacije u BiH, poručio je svim budućim mladim sportašima da ne odustaju od svojih ciljeva, da ustrajno i s ljubavlju treniraju ono što vole, da ruše sve barijere pred sobom i da grade karijeru kakvu su zaista i zamislili.

Ovo je sport koji zahtjeva puno odricanja i samokontrole, najvažnije je dati sve od sebe na treninzima i utakmicama, a sve ostalo dolazi samo po sebi.“, zaključio je Bajo.

 

T.M.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa