.

Novotravničanin Boris Gavrić najskuplji igrač u Prvoj ligi Republike Srpske

27 Studeni 2016
Prvi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske je nedavno završen, a titulu jesenjeg prvaka osvojio je Borac.

Banjalučki tim nalazi se na prvom mjestu sa 37 bodova i za plasman u Premijer ligu BiH borit će se najvjerovatnije sa Rudarom iz Prijedora koji ima šest bodova manje. Iako se radi o drugom rangu bh. nogometa i u ovoj ligi nastupa dosta kvalitetnih igrača.

SportSport.ba odlučio je napraviti listu deset najskupljih igrača koji nastupaju u Prvoj ligi RS prema podacima Transfermarkta.

Igrači iz Borca prednjače na ovoj listi sa čak šest igrača koji su među najskupljima.

10. Stefan Gavranović (Rudar Prijedor)

Deseti na listi najskupljih igrača u Prvoj ligi RS nalazi se nogometaš Rudara iz Prijedora, Stefan Gavranović. Prema Transfermarktu ovaj defanzivni vezni igrač vrijedi 150.000 eura. Gavranović je nedavno proslavio svoj 19. rođendan i svoju karijeru počeo je upravo u Rudaru.

9. Borislav Erić (Borac)

Prvi na listi od nogometaša banjalučkog Borca je Borislav Erić koji je na devetoj poziciji. Vrijednos ovog 25-godišnjeg obrambenog nogometaša Transfermarkt procijenjuje na 150.000 eura. Erić je u Borac stigao ovog ljeta iz prijedorskog Rudara.

8. Marko Simović (Tekstilac)

Mladi nogometaš Tekstilca iz Dervente zauzeo je osmo mjesto na listi najskupljih igrača. Prema Transfermarktu Simović vrijedi oko 150.000 eura. Ovaj igrač u Tekstilac je stigao prije nekoliko mjeseci iz Slavije.

7. Nenad Kiso (Borac)

Nekadašnji nogometaš tuzlanske Slobode, Nenad Kiso, početkom godine stigao je u Borac. Ovaj 27-godišnji nogometaš je prije nekoliko sezona vrijedio i 500.000 eura, ali je ta cijena sada drastično pala. Prema Transfermarktu Kiso sada vrijedi 150.000 eura.

6. Bojan Burazor (Rudar Prijedor)

Bojan Burazor prethodnih dana nalazi se u centru pažnje jer se sve više govori o tome da će ove zime promijeniti sredinu, te da će karijeru nastaviti u dresu Borca. Ovaj 23-godišnji igrač u Rudar je stigao iz Travnika prije nešto manje od dvije godine. Njegova trenuta cijena je 175.000 eura.

5. Nemanja Vejnović (Borac)

Vejinović je do ljeta ove godine nosio dres Slavije, ali je ispadanjem ove ekipe iz Premier lige BiH i loše situacije u klubu odlučio da potpiše za Borac. Transfermarkt procijenjuje da vrijednost ovog 24-godišnjeg igrača iznosi 175.000 eura.

4. Anel Salković (Slavija)

Četvrti na listi najskupljih igrača u Prvoj ligi RS nalazi se nekadašnji nogometaš Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Anel Salković. Ovj 23-godišnji napadač trentno igra za Slaviju, a prema Transfer marktu njegova cijena iznosti 175.000 eura.

3. Srđan Bečelić (Borac)

Prva tri mjesta na listi najskupljih igrača u Prvoj ligi Republike Srpske pripadaju igračima Borca. Na trećem mjestu nalazi se Srđan Bečelić, a njegova vrijednost prema Transfermarktu je 175.000 eura.

2. Slađan Antić (Borac)

Na drugoj poziciji nalazi se desni bek banjalučkog Borca, Srđan Antić. Ovaj 24-godišnji Borac bi mogao napustiti već u siječnju 2017. godine jer se nalazi na posudbi iz Radnika. Transfermarkt vrijednost ovog igrača procijenjuje na 200.000 eura.

1. Boris Gavrić (Borac)

Na listu najskupljih igrača u Prvoj ligi Republike Srpske Transfermarkt je uvrstio napadača Borca, Borisa Gavrića. Ovaj 26-godišnji napadač u Borac je stigao ovog ljeta iz Novog Travnika. Prema Transfermarktu njegova vrijednost je 200.000 eura.

/sportsport.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa