.

Prva liga FBiH se ne igra dok se ne postigne regularnost natjecanja?

20 Travanj 2017

U prostorijama Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku sutra će u 10:00 sati biti održan novi sastanak klubova Prve lige Federacije.

Na sastanak su pozvani svi klubovi koji se natječu u Prvoj ligi FBIH, a glavna tema je regularnost i dalji koraci u cilju postizanja iste. Na sutrašnjem sastanku u Travniku očekuje se prisustvo 12 klubova.

Podršku klubovima u cilju postizanja potpune regularnosti natjecanja najavili su i iz Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH koji žele pomoći u borbi za što regularnije natjecanje i mogućem osnivanju Udruženja klubova.

Podsjećamo, jučer je u Sarajevo održan prvi sastanak na kojem je sudjelovalo osam klubova, a razgovaralo se o osnivanju Udruženja klubova Federacije BIH , te o neregularnosti u dosadašanjem dijelu prvenstva. Također, predstavnici klubova koji su prisustvovali sastanku iznijeli su jedinstvene zahtjeve koje su adresirane na Nogometni savez FBiH, a to su

1. Smjena Komisije za suce i suđenje NSFBIH
2. Suspenzije sudaca Mirze Kazlagića i Kenana Bajraktarevića do kraja sezone.
3. Supervizija od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH na svim utakmicama Prve lige FBiH do kraja prvenstva. /tntportal.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa