Ispiši ovu stranicu

Izvučene skupine Lige prvaka, Modrić proglašen najboljim veznim igračem Europe

24 Kolovoz 2017

U Grimaldi Forumu u Monacu u četvrtak je održan ždrijeb skupina nogometne Lige prvaka, nažalost ove godine bez hrvatskog predstavnika.

Klubovi su podijeljeni u osam skupina po četiri kluba, a ove godine dolaze iz 17 nacionalnih saveza od kojih najviše predstavnika, čak pet, ima Engleska.

Ždrijeb je, kao i prijašnjih godina, bio poludirigiran, jer se klubovi koji su predstavnici istog nacionalnog saveza ne mogu naći u istoj skupini, niti klubovi iz Rusije i Ukrajine.

Svakako najzanimljivija skupina je H u kojoj će snage odmjeriti europski prvak Real Madrid, te Borussia Dortmund, Tottenham i APOEL.

Ističe se i skupina C u kojoj se nalaze Chelsea, Atletico Madrid, Roma i Karabah. Valja istaknuti i superzanimljive derbije Bayerna i PSG-a u skupini B, kao i okršaje Barcelone i Juventusa u skupini D.

Natjecanje po skupinama počinje 12. rujna i traje do 6. prosinca nakon čega će po dvije najbolje momčadi iz svake skupine nastaviti natjecanje u osmini finala.

Naslov prvaka brani Real Madrid, a finale će se igrati u Kijevu 26. svibnja,.

Ždrijeb skupina Lige prvaka:

skupina A: Benfica, Manchester United, Basel, CSKA Moskva

skupina B: Bayern, PSG, Anderlecht, Celtic

skupina C: Chelsea, Atletico Madrid, Roma, Karabah

skupina D: Juventus, Barcelona, Olympiacos, Sporting Lisabon

skupina E: Spartak Moskva, Sevilla, Liverpool, Maribor

skupina F: Šahtar Donjeck, Manchester City, Napoli, Feyenoord

skupina G: Monaco, Porto, Bešiktaš, Red Bull Leipzig

Veliko priznanje za kapetana Vatrenih koji je 'potukao' konkurenciju

Luka Modrić proglašen je najboljim veznim igračem Europe za prošlu sezonu u UEFA-inom tradicionalnom godišnjem izboru. Nagrada mu je dodijeljena na današnjoj svečanosti u Monacu tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka.

Modrić je u prošloj sezoni bio jedan od ključnih igrača Reala u pohodu na europski naslov.

Kapetan Hrvatske slavio je ispred klupskih suigrača iz Real Madrida Tonija Kroosa i Casemira. Iza njih ostali su Miralem Pjanić, Thiago Alcantara, Bernardo Silva, Andres Iniesta i Fabinho. 

Luka je bivši igrač zagrebačkog Dinama i engleskog Tottenhama, jednu sezonu je proveo na posudbi i Premier ligi BiH, u mostarskom Zrinjskom.

Cristiano Ronaldo najbolji

Za najboljeg igrača drugu godinu uzastopce i ukupno treći put izabran je Cristiano Ronaldo. Portugalski majstor je pobijedio ispred argentinskog majstora Lionela Messija, te vratara talijanske reprezentacije i Juventusa Gianluigija Buffona. U konkurenciji za najboljeg igrača bio je i Modrić koji je zauzeo odlično četvrto mjesto. Peti je bio Nijemac Toni Kroos (Real Madrid), a u TOP 10 su i Argentinac Paulo Dybala (Juventus), Španjolac Sergio Ramos (Real Madrid), Francuz Kylian Mbappe (Monaco), Poljak Robert Lewandowski (Bayern) i Šveđanin Zlatan Ibrahimović (Manchester United).

UEFA je proglasila i najbolje igrače po ostalim pozicijama. Za najboljeg vratara je proglašena jedinica Juventusa Gianluigi Buffon, najbolji branič je Sergio Ramos (Real Madrid), dok je Ronaldo dobio nagradu i za najboljeg napadača. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić je u konkurenciji napadača zauzeo deseto mjesto.

U ženskoj konkurenciji najboljom nogometašicom izabrana je Lieke Martens, koja je s nizozemskom reprezentacijom postala europska prvakinja.

/sportske.jutarnji.hr/