.

Barca za povijest: Nitko nije osvojio tri naslova

20 Prosinac 2015

Barcelona i River Plate danas u Yokohami igraju finale Svjetskog klupskog prvenstva (11.30). Ivan Rakitić mogao bi sa svojim suigračima ući u povijest.

Dok je Barcelona 26. lipnja 2011. slavila treći naslov Lige prvaka u šest godina,River Plate prvi je put ispao u drugu argentinsku ligu. Bili su u milijunskim dugovima, igrači su otišli, no četiri godine kasnije osvojili su Južnu Ameriku i bore se za prvi naslov svjetskog prvaka.

-Nema kluba, pogotovo u Južnoj Americi, koji ne pokušava kopirati Barcelonu kad ju je vodio Pep Guardiola. No to je vrlo teško i lako se izgubiti u tim pokušajima - rekao jeMarcelo Gallardo, trener River Platea.

Tri su brazilska kluba osvajala svjetski naslov, no argentinski nije nikada. Boca Juniors, Estudiantes i San Lorenzo gubili su u finalima.
Barcelona je, pak, dvaput bila svjetski prvak i danas u Yokohami (11.30 sati) može postati prvi klub koji je pehar podigao triput.

Ivan Rakitić utakmicu će početi u prvih 11, a od prve minute će zaigrati i Messi i Neymar.

-Neymar i Messi nisi skroz spremni, no kvaliteta svakog igrača Barcelone je tolika da nitko ne mora niti biti na 100 posto da bi se nosio s najboljim nogometašima današnjice - istaknuo je Luis Enrique, trener katalonske momčadi. Pobjedi li, Barceloni će to biti peti naslov u 2015. Katalonci su već osvojili Primeru, Ligu prvaka, Kup kralja i europski superkup.
-Bio bi to šlag na tortu, dokaz da smo najbolji - kaže Enrique.
                                   

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa