.

A1 Liga FBIH-PLAY OFF: Večeras KK Travnik i KK Gradina u borbi za Premijer ligu

28 Travanj 2018

Večeras je Košarkaški klub "Travnik" domaćin druge Play off utakmice A1 Lige Federacije BiH za ulazak u Premijer ligu, najviši rang natjecanja u BiH.

Travnik prvi put u povijesti igra Play off za ulazak u Premijer ligu BiH, prepreka za povijesni uspjeh je prvoplasirana ekipa A1 lige FBIH KK "Gradina" iz Srebrenika.

U prvoj utakmici play off-a za ulazak u Premijer ligu naši košarkaši doživjeli su poraz od lidera prvenstva ekipe KK Gradine. Naš tim odigrao je solidno prvo poluvrijeme, rezultat je glasio (43:34), ali u treći period utakmice domaća ekipa je zaigrala mnogo bolje, dok naš tim nije odreagirao na svojoj razini. Do kraja utakmice naši igrači su pokušavali smanjiti rezultat, ali iskusna domaća ekipa nije dala priliku našoj ekipi da se rezultatski približi. Ekipu Gradine predvodio je Jakupović sa 26 poena, dok je Grošić upisao 20 poena a Hrnčić 17 poena. U našoj ekipi jedini dvocifreni igrač bio je Marković sa 13 poena. Konačan rezultat glasio je 93:67 (19:13, 24:21, 32:13, 18:20).

Večeras KK "Travnik" na svom terenu dočekuje Gradinu, i ovim putem pozivaju se svi ljubitelji sporta da dođu i podrže ekipu Travnika do pobjede.

Košarkaški tim je poput pet prstiju koje imaš na ruci. Ako ih uspiješ sve sakupiti, imaš pesnicu i snagu, tako ćemo i igrati“, poručili su iz KK „Travnk“, te uputili poziv svim ljubiteljima košarke, navijačima, Travničankama i Travničanima da u što većem broju dođu i svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj.

„Pokažimo da smo sportski grad i da znamo cijeniti sve što su učinili igrači i Uprava kluba,a zauzvrat garantujemo atraktivnu i borbenu igru,a a kada zvuk sirene označi kraj utakmice proslavimo svi skupa ovaj veliki uspjeh travničkih košarkaša“, stoji u pozivu kluba.

Utakmica počinje u 19:30 sati u dvorani OŠ "Travnik" u Travniku.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa