Ispiši ovu stranicu

Travnik ponovo ima prvaka BiH u karateu, Dženan Maglić obranio titulu

21 Studeni 2018

Državno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i U21 koje je održano u Banja Luci, 17. 11. 2018. godine obradovalo je mnoge Travničane, obzirom da su članovi Karate klub “Vezir” iz Travnika na ovom prvenstvu osvojili tri medalje, jednu zlatnu i dvije brončane.

U kategoriji juniora do 68 kilograma Dženan Maglić se okitio titulom prvaka Bosne i Hercegovine čime je stekao mogućnost da Travnik i državu predstavlja na Europskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 u Aalborgu (Danska) naredne godine.

Brončane medalje osvojili su Nesib Begović u kategoriji kadeta do 63 kilograma i Salih Selman u kategoriji juniora do 61 kilograma. Značajan rezultat je postigao i Safet Mehić osvajanjem petog mjesta.

Osvajači medalja su ostvarivši navedene rezultate osigurali mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i već od 30.11. do 02.12. će nastupiti kao dio reprezentacije BiH na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje će se održati u Dubrovniku.

“Ostvareni rezultati najbolja su preporuka svim nivoima vlasti, te svim privrednim subjektima, da financijski podrže sportaše koji redovno predstavljaju općinu Travnik na državnim, balkanskim, europskim i svjetskim prvenstvima, jer su sportaši najbolji ambasadori”, izjavio je trener KK “Vezir”, Arnes Selman.

/novum.ba/

Galerija slika