.

Završene polusezone nogometnih prvenstava, zimski prijelazni rok na vratima

28 Prosinac 2015

Osim Engleske Premier lige koja se tradicionalno igra tijekom Božića i Nove Godine većina klubova nalazi se na zimskoj stanci.

 

U prvom dijelu sezonu u većini europski liga nije bilo posebno velikih iznenađenja na vrhu tablice, uglavnom su veliki klubovi odnijeli titulu jesenskog prvaka. Od najjačih europskih liga treba istaknuti da su Inter u Italiji, Bayern Munchen u Njemačkoj, PSG u Francuskoj, Barcelona u Španjolskoj, Gent u Belgiji, Ayax u Nizozemskoj i CSKA Moskva u Rusiji trenutno na vrhu svoga prvenstva. Kao najveće iznenađenje prvog dijela prvenstva istaknuo se Leicester koji je trenutno lider Engleske Premier lige. U našoj regiji Dinamo Zagreb je tradicionalno prvi u Hrvatskoj, Crvena Zvezda trenutno vodi u Srbiji dok je u domaćoj Premier ligi tuzlanska Sloboda iznenađujuće odnijela titulu jesenskog prvaka. NK Travnik prvi dio sezone završio je na 13. poziciji i čeka ih grčevita borba za opstanak s obzirom da šest klubova napušta Premier ligu.

Zimski prijelazni rok na vratima

Bez obzira na natjecateljsku stanku siječanj je mjesec za ljubitelje nogometa izuzetno zanimljiv. Prijelazni rok počinje u prvim minutama 2016. godine i većina klubova priprema pojačanja za nastavak sezone. Igrači kojima istječe ugovor na kraju sezone mogu šest mjeseci ranije pregovarati s drugim klubovima i bez oštete priječi u novi klub. Najzvučnija imena koji su besplatni na kraju sezone su Zlatan Ibrahimović (34), Sofiane Feghouli (26), Branislav Ivanović (31), Samir Handanovič (31), Ever Banega (27), Ezequiel Lavezzi (30), Miguel Veloso (29), Darijo Srna (33), Gregory van der Wiel (27) i John Terry (35). Također mnogo je zanimljivih igrača na tržištu za kojima se bore veliki europski klubovi, nema sumnje da je pred nama zanimljiv prijelazni rok s bogatim transferima.

Treba napomenuti da se očekuju i smjene trenera u pojedinim velikim klubovima, biće jako zanimljivo koga će preuzeti Murinho koji je trenutno bez kluba ili Guardiola koji je najavio odlazak iz Bayerna na kraju sezone.

/D.B./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa