.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u dvodnevnom službenom posjetu Bosni i Hercegovini, kazala je danas da je Hrvatska istinski prijatelj BiH koji želi samo dobro BiH i u njenim unutarnjim pitanjima, ali i u drugim vanjskopolitičkim prioritetima.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s veleposlanicom SAD-a u BiH Maureen Cormack i specijalnim predstavnikom EU u BiH Lars-Gunnarom Wigemarkom, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U BiH se u subotu očekuje obilniji snijeg, uz formiranje snježnog pokrivača višeg od deset centimetara u nižim predjelima, a u brdovitim i planinskim krajevima od 30 do 50 centimetara.

Nezadovoljstvo zbog prakse koju su uveli pojedini kabel operateri u BiH koji u posljednju godinu zatamnjuju neke od sadržaja na kanalima koje reemitiraju, s pravom iritira sve više korisnika njihovih usluga.

Bivši federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović pred Županijskim sudom u Tuzli danas je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od devet godina.

Kovački zanat jedan od najstarijih zanata na ovim prostorima, bez kojeg se životi rad mještana, pogotovo poljoprivrednika, malog mrkonjićkog sela Majdan smještenog u prelijepoj kotlini, nekada teško mogao i zamisliti.

Grabar - Kitarović u službenoj posjeti BiH od 17. do 19. siječnja.

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za nekoliko dana u BiH, a kako navode, očekuje nas velika promjena vremena. Naime, u prognozi se navodi kako će padati snijeg. No, kako navode iz FHMZ-a, snijeg će padati uglavnom na planinama, i to slabijim intenzitetom, piše Večernji list BiH.

Vijeće ministara BiH jučer je na 128. sjednici usvojilo Prijedlog strateškog plana ruralnog razvoja Bosne i Hercegovine (2018 – 2021), koji će biti upućen Parlamentarnoj skupštini BiH na razmatranje po hitnoj proceduri, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Isplata mirovina za mjesec prosinac počela je jutros, potvrđeno je Feni iz Federalnog zavoda MIO.

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o MIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi  326,17 maraka, zajamčena 434,90, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 maraka.

Mirovine koje su ostvarene na temelju Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene na temelju Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za prosinac, s uračunatim troškovima, iznose oko 165 milijuna maraka.

 

 

/hms/

Stranica 1 od 75

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška