.

Dodik: Na sceni je devastacija institucija RS-a

13 Prosinac 2015

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da nije upoznat sa detaljima plana njegovog "rušenja" koji su objavili pojedini portali pod nazivom "Proljeće 2016", ali da je na sceni ozbiljan plan usmjeren da se organizovano devastiraju institucije RS. Dodik je rekao da se uporno nastojalo i nastoji urušiti autoritet institucije predsjednika RS.- Vidimo urušavanje Vlade RS kad opozicija iz nekog trivijalnog razloga, uprkos činjenici da postoji izborni legitimitet i većina u Vladi, uvijek kao uvrijeđeno dijete nalazi nešto pa im ne valjaju Željka Cvijanović i Nenad Stevandić i stalno napuštaju sjednice Narodne skupštine - rekao je Dodik novinarima u Bosanskom Novom.

On je napomenuo da je od ranije poznat plan rušenja koji sadrži pet najvažnijih institucija RS - institucije predsjednika, Vlade, Narodne skupštine, Policije i Radio-televizije RS.

- Predsjednika u kontinuitetu napadaju, Vladu osporavaju, Narodnu skupštinu zaobilaze na važnim pitanjima, Radio-televiziju RS u kontinuitetu osporavaju, Policija je bila mirna do slučaja u Bosanskom Novom. Čekali smo gdje će početi da osporavaju i policiju - rekao je Dodik.

Predsjednik RS ističe da je policiju "trebalo poniziti, dovesti u poziciju da bude bačena na zemlju", čime je napadnuto svih pet institucija.

- U tome učestvuju neke strane ambasade u BiH, mi znamo koje, takozvani nevladin sektor - međunarodni i domaći i dio političkih snaga iz Republike Srpske - izjavio je Dodik.

Prema njegovim riječima, osporavanja mogu da budu legitimna, ako su politička, a na sve što je izvan zakona biće reagovano. /fena.co.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa