.

Aleksandar Vučić danas stiže u BiH

07 Rujan 2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put danas će stići u službenu posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će boraviti u dvodnevnoj posjeti Sarajevu.

Kako je već ranije najavljivano, ova posjeta mogla bi označiti prekretnicu u odnosima dviju zemalja, a novi srbijanski šef države sastat će se s najvišim službenicima u Sarajevu, te će posjetiti i Istočno Sarajevo, u cilju razvijanja bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Tijekom prvog dana, Vučić će posjetiti Predsjedništvo BiH, gdje će s članovima ove institucije razgovarati o otvorenim pitanjima između dvije zemlje. Ranije ovog tjedna članovi Predsjedništva BiH izjavili su kako očekuju mnogo od posjete Vučića, te se nadaju da će riješiti brojna pitanja.

Drugi dan svoje službene posjete, Vučić će boraviti u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, gdje će održati sastanak s članovima oba doma PSBiH, a nakon toga slijedi sastanak s Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Sve najave ove posjete ukazuju da će službenici obje države iskazati međusobno poštovanje, te da će razgovarati o onome što BiH i Srbiju može spajati u budućnosti, a neke od glavnih tema bit će transportna i druga infrastruktura, te ekonomska pitanja i trgovina.

 

/radiosarajevo.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa