.

Uskoro nam stiže promjena vremena

28 Rujan 2017

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana povremeno slaba kiša u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U Hercegovini se slabi lokalni pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. 

U petak, 29.09.2017., veći dio dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu smanjenje oblačnosti. Slabi lokalni pljuskovi se predviđaju poslije podne na istoku i jugoistoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U subotu, 30.09.2017., više oblačnosti u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Po kotlinana u jutarnjim satima je izgledna magla. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

U nedjelju, 01.10.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinana u jutarnjim satima je izgledna magla. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 5°C, na jugu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

Od idućeg tjedna slijedi nam promjenjivo i nestabilno vrijeme sa češćim kišnim razdobljima, stoji u vremenskoj prognozi federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa