.

Uživajte u suncu, slijedi promjena vremena

29 Siječanj 2018

Danas će u Bosni i Hercegovini većinom preovladavati pretežito sunčano vrijeme. Prije podne će biti magle ili niske naoblake po kotlinama u središnjim i istočnim područjima Bosne, Krajini, sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C, prenosi N1. 

U utorak, 30.01.2018., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. Magla je izgledna prije podne po kotlinama u središnjim i istočnim područjima i sjeveru Bosne. Krajem dana povećanje oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i jugu i zapadu Hercegovine. Vjetar u Bosni slab južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.

U srijedu, 31.01.2018., više oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini gdje se od poslijepodnevnih sati prognozira potpuno oblačno vrijeme. U ostalim područjima mala do umjerena naoblaka, u Krajini prolazno i pretežito oblačno. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C. 

U četvrtak, 01.02.2018., prognozira se naoblačenje u cijeloj zemlji. Povremeno slaba kiša u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jače naoblačenje s jačim padavinama se očekuje sa sjeverozapada u noći na petak. Većinom će padati kiša, a u Krajini će do petka ujutro kiša preći u snijeg. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Umjereno jako jugo s jakim udarima. S dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu i u Krajini do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C.

U petak, 02.02.2018., oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne kiša. U većem dijelu Bosne će padati i kiša i snijeg. U jutarnjim satima snijeg u Krajini, a u ostalim područjima kiša. Postepeno tijekom dana, od zapada prema istoku Bosne, kiša će prelaziti u susnježicu ili snijeg. Do kraja dana prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo u Hercegovini, središnjim i istočnim područjima. U ostatku Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka je najniža u Krajini, oko 0°C, i sve je toplije prema istoku i jugu zemlje gdje će se dnevna temperatura kretati od 8 do 12°C.


 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa