.

Od danas pošiljke iz inozemstva vrijednosti do 300 KM nisu podložne dažbinama

26 Travanj 2018

Odluka o povećanju vrijednosnog praga oslobađanja od dažbina za pošiljke iz inozemstva na 300 konvertibilnih maraka stupila je na snagu u srijedu, 25. travnja.

U Službenom listu Bosne i Hercegovine izdatom 17. travnja objavljena je Odluka o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih dažbina, a kojom je određeno povećanje cjenovnog praga za oslobađanje dažbina za pošiljke.

Od plaćanja uvoznih dažbina oslobođena je roba zanemarive vrijednosti sadržana u pošiljci poslanoj direktno iz druge države primaocu u Bosni i Hercegovini. Roba zanemarive vrijednosti je ona čija je cijena najviše 300 KM. Do jučer ona je bila 50 KM.

S druge strane oslobađaju se od plaćanja uvoznih dažbina paketi do vrijednosti od 90 KM ako fizička lica iz BiH iste dobivaju od fizičkih lica iz inozemstva bez bilo kakvog plaćanja.

Također, novom odlukom podignut je prag oslobađanja od plaćanja robe koju osoba nosi sa sobom u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, od plaćanja uvoznih dažbina oslobođen je osobna prtljaga putnika te roba nekomercijalnog karaktera u osobnom prtljagu koju putnici unose sa sobom iz druge države. Vrijednosna granica robe nekomercijalnog karaktera je sada povećana s 200 na prag od 600 KM po putniku i danu ulaska u BiH.

klix.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa