.

BIH: Vrijeme danas oblačno s kišom, promet otežan na pojedinim dionicama

06 Svibanj 2018

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje i tijekom prijepodneva, s kišom, pljuskovima i grmljavinom javlja Federalni hidrometeorloški zavod.

U drugom dijelu poslijepodneva i u večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u većini područja. U središnjim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne lokalno je moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevne od 16 do 22, na jugu od 23 do 27 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U večernjim satima se očekuju intenzivniji pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 18 °C

BIHAMK: Stanje na cestama

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, potpuno je obustavljen promet ispod podvožnjaka, na ulazu u Maglaj. Za vrijeme obustave, vozi se alternativnim pravcima. Vožnja je otežana i na regionalnom putu R- 465 Doboj-Zavidovići (Parnice), kao i na putnom pravcu Tešanj-Tešanjka zbog zemlje i vode na kolovozu.

Povremene obustave prometa, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-16.2 Bugojno- Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Glave-Gračanica (08-15 sati).

Radovi na sanaciji udarnih rupa danas se izvode na dionici M-14 Srbljani-Bosanska Otoka, zbog čega se vozi jednom trakom-naizmjenično.

Jednom prometnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima promet se jednom trakom naizmjenično.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporena vožnja.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa