.

Vrijeme u BiH oblačno s kišom, vožnju prilagoditi trenutnim uvjetima

16 Lipanj 2018

Kako javlja Federalni hidrometeorološki zavod danas u Bosni i Hercegovini očekujemo pretežno oblačno vrijeme.

U Bosni većinom slaba kiša ili lokalni pljusak. Grmljavina je moguća u istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini se od sredine dana prema večernjim satima očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u istočnim i jugoistočnim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje od 23 do 28°C. 

BIHAMK: Stanje na cestama

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakteriziraju ovoga jutra prometnu situaciju u većem dijelu BiH. Na pojedinim dionicama u višim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je promet i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene vozi se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu vozi se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, promet je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporena vožnja.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Povodom praznika Ramazanskog Bajrama, do nedjelje (17.06) do ponoći, na području FBiH zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa