Ispiši ovu stranicu

Potraga za Gačićem se intenzivira, u Sarajevo stiže još 130 policajaca

11 Veljača 2019

Punih sedam dana višestruki ubica Edin Gačić nalazi se u bijegu, i to nakon što je u prošli ponedjeljak ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica, a u subotu policajca Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina.

Jučer je ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica najavio dolazak još 130 policajaca iz više kantona kao ispomoć.

- Osjećaj sigurnosti građana Kantona Sarajevo nam je najvažniji. Posebno u situacijama kad određeni događaj stvara percepciju nesigurnosti. Zato će od danas građane Kantona Sarajevo osiguravati još 130 policijskih službenika iz drugih kantona - naveo je Katica.

Iz MUP-a KS su danas naveli da je potraga intenzivirana, te da je od jutros policija u nekoliko navrata postupala po prijavama građana.

Također, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je sinoć za Avaz.ba da je potraga za Gačićem intenzivirana i da za njim tragaju policijski timovi.

- Naše ekipe sastavljene od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku su na cijelom teritoriju Kantona Sarajevo, provjeravaju sve informacije koje dobivamo od građana i idu u preglede teritorija - kazao nam je Halilović, prenosi avaz.ba.

Apel građanima

Edin Gačić je visine oko 180 cm, mršavije tjelesne građe, posljednji  put viđen u tamno plavoj jakni, svijetlim samtanim hlačama, smeđoj pletenoj kapi, te je nosio dioptrijske naočale.

Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo apeluje na građane da, ukoliko imaju informaciju gdje Gačić boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla doprinijeti njegovom pronalasku,  saznanja dostave Operativnom centru MUP-a Županije Sarajevo na broj: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici.

Otkriveno šta je Edin Gačić ukrao od pripadnika FUP-a kada ga je likvidirao

Kako je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila za TV1, osumnjičeni je pripadnika FUP-a Mahira Begića ubio vatrenim oružjem pucajući mu u glavu, grudni koš i noge. Begić je na licu mjesta preminuo zbog zadobijenih povreda nakon što je u njega ispaljeno više metaka. Nakon toga Gačić je ukrao policijski pištolj i dva okvira metaka. Radi se o policijskom pištolju marke “Glock”, a o kakvim karakteristikama pištolja se radi TV1 je kontaktirao dekana Fakulteta za kriminalistiku u Sarajevu Nedžada Korajlića.

Korajlić kaže da okviri za te pištolje u prosjeku imaju 15 metaka, s obzirom na to da je Gačić ukrao dva okvira, jasno je da kod sebe ima pištolj i minimalno 30 metaka.