.

Danas kiša u većem dijelu zemlje, pogledajte stanje na prometnicama

08 Travanj 2019

Prema izvješću Federalnog hidrometeorološkog zavoda jutros je našoj zemlje oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, Krajini i na jugozapadu Bosne.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 0; Ivan Sedlo 6; Livno 7; Bugojno 8; Jajce, Sarajevo, Srebrenica 9; Bihać, Gradačac, Grude, Sanski Most, Zenica, Trebinje 10; Mostar, Stolac, Tuzla, Banja Luka, Bijeljina, Zvornik, Prijedor 11; Brčko, Neum, Doboj 12;

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Vjetar slab do umjeren uglavnom zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 13 do 19 °C. 

BIHAMK: Stanje na cestama

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Bojnik (A-1, smjer Vlakovo-Jošanica), prometuje se usporeno-jednom trakom. Planirano je da radovi traju do kraja ovog mjeseca. Molimo sve sudionike u prometu da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju.

U tijeku su i radovi na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, a na mjestu radova postavljena je svjetlosna signalizacija i prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona vozila u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u tijeku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se prometuje sporije, uz obvezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac. M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa