Ispiši ovu stranicu

Registracija birača za izbor zastupnika Europskog parlamenta do 15. svibnja

09 Svibanj 2019

Do srijede, 15. svibnja 2019. birači mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.

Obzirom da je krenuo proces registracije birača iz BiH za izbor zastupnika u Europski parlament dostavljamo informacije važne za ovaj postupak.

Na izborima za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, biračima je omogućeno glasovanje izvan mjesta prebivališta. Zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnijeti zaključno do srijede 15. svibnja 2019. Zahtjevi se mogu predati neposredno u pisanom obliku, poslati poštom ili na e-mail adresu ureda. Nadležni uredi u Republici Hrvatskoj će na dan 15. svibnja 2019. zaprimati zahtjeve do 16,00 sati.

Zahtjevi za registraciju podnose se najbližem DKP-u RH u BiH, odnosno jednom od Generalnom konzulatu u BiH. Zahtjevi se podnose osobno, putem pošte, telefaksa ili e-pošte.

U svim slučajevima podnositelji Zahtjeva moraju vlastoručno potpisati svoj zahtjev za registraciju, te uz zahtjev priložiti presliku valjanog osobnog identifikacijskog dokumenta (osobna ili putovnica).

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u RH, a koji su podnijeli zahtjev za e-osobnu (hrvatska osobna s BiH prebivalištem), ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne.

ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU: https://bit.ly/2VLUB4J

Objava biračima za izbore za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske 

Više informacija na: https://bit.ly/2HazhfR