Ispiši ovu stranicu

Donosimo biračka mjesta za izbor zastupnika za Europski parlament u BiH

24 Svibanj 2019

Izbori za članove Europskog parlamenta iz Republike Hrvatske održat će se i u Bosni i Hercegovini, u nedjelju, 26. svibnja.

U odnosu na 2014., kada se za hrvatske europarlamentarce u BiH moglo glasovati na samo četiri mjesta (Mostar, Sarajevo, Banja Luka i Tuzla), u nedjelju 26. svibnja to će se moći učiniti još i u Livnu i Vitezu.

Svoje glasačko pravo mogu ostvariti hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji su u diplomatsko konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske izvršili prethodnu registraciju za glasovanje u inozemstvu i oni hrvatski državljani koji imaju izdanu potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta u Republici Hrvatskoj (potvrda iz Republike Hrvatske).

Pored njih, svoje glasačko pravo mogu ostvariti i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a koji su se aktivno registrirali za glasovanje u diplomatsko konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske i oni hrvatski državljani koji imaju e-osobnu iskaznicu Republike Hrvatske s prebivalištem u Bosni i Hercegovini koji su po službenoj dužnosti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice.

Važna napomena!

Hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a nisu se aktivno registrirali i nemaju e-osobnu iskaznicu s prebivalištem u Bosni i Hercegovini mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja potvrdom koju izdaje diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

Biračka mjesta za izbor zastupnika za Europski parlament u BiH

Mostar – 15. biračkih mjesta - Osnovna Škola Petra Bakule, Kralja Tomislava 9, Mostar, BiH

Sarajevo - 8. biračkih mjesta - Srednja ekonomska škola, Ul. Zmaja od Bosne 39, Sarajevo

Banja Luka - 2.  biračka mjesta - Milana Kranovića 1, Banja Luka, BiH

Tuzla - 2. biračka mjesta - Kazan Mahala 1, 75 000 Tuzla, BiH

Livno - 4. biračka mjesta - Osnovna škola Ivan Goran Kovačić, Župana Želimira 25, Livno, BiH

Vitez - 10. biračkih mjesta - Osnovna škola Vitez, Ulica Josipa Kuravije BR. 2, Vitez, BiH

Napominjemo, sve osobe koje nisu izvršile aktivnu registraciju do 15. svibnja 2019., (osobe koje imaju prebivalište u BiH) mogu na dan glasovanja izvaditi potvrdu za glasovanje, te izvršiti upis u mjestima kako slijedi:

Mostar - (Gimnazija fra Grge Martića, Kralja Tomislava 9A),

Sarajevo - (Srednja ekonomska škola, Zmaja od Bosne 39),

Banja Luka - (GK Republike Hrvatske, Milana Kranovića 1).

Tuzla - (GK Republike Hrvatske,Kazan Mahala 1),

Livno - (Osnivna škola I.G. Kovačić, Župana Želimira 25),

Vitez - (Osnovna škola Vitez, Ulica Josipa Kuravije BR. 2, Vitez, BiH),

Mjesta za registraciju su odvojena od mjesta za glasovanje!