.

Vlada FBiH usvojila Program ekonomskih reformi za dvogodišnji period

08 Siječanj 2016

Federalna vlada usvojila je na današnjoj sjednici u Sarajevu Program ekonomskih reformi za period 2016-2018. godina.

 


Kako je na pres-konferenciji održanoj tijekom sjednice izjavila ministrica financija Jelka Milićević, to je na određeni način pretpristupni ekonomski program za pridruživanje Europskoj uniji.

Program će sedam dana biti na ocjeni javnosti na web stranici, a do 31. siječnja bit će proslijeđen Europskoj komisiji jer je i osnova za državni program ekonomskih reformi.

Planiran je ekonomski rast u FBiH u navedenom periodu, i to 3,2 posto ove godine, 3,6 posto iduće, a 2018. godine 4,4 posto. Namjera je, također, držati zaduženost pod kontrolom.

Ministrica Milićević navela je 14 zacrtanih reformskih prioriteta u Programu, među njima unapređenje putne i energetske infrastrukture, restrukturiranje željeznica u svrhu ekonomskog rasta, očuvanje stabilnosti financijskog sustava, podršku malim i srednjim poduzećima, uvjete za rast zaposlenosti, reformu obrazovnog i unapređenje sustava socijalne zaštite.

Unapređenje turističko-ugostiteljske djelatnosti je, također, među zacrtanim prioritetima u Programu koji će, po izjavama zvaničnika, opredijeliti i rad Federalne vlade u navedenom periodu./FENA/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa