.

Hladni val: Snijeg, kiša, olujni vjetar i temperature do -20°C

17 Siječanj 2016

Dugo najavljivani hladni val s temperaturama do -20 stigao je u BiH, dok će u Bosni padati snijeg, a u Hercegovini olujna bura i kiša u srijedu.

 


Iduće dane u BiH obilježit će snježne i kišne oborine te niske temperature i vjetar. Stiglo je dugo najavljivano pogoršanje vremena i zahladnjenje. Naime, danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme, piše Večernji list BiH. Ponegdje u središnjim, istočnim i zapadnim područjima u Bosni povremeno sa slabim snijegom. Vjetar, umjeren do jak, sjeverni. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni s olujnim udarima, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od -2 do 3, a dnevne od -5 do 1, na jugu od 0 do 5°C. U Sarajevu oblačno vrijeme. Povremeno je moguća pokoja pahulja snijega. Vjetar, umjeren do umjereno jak, sjeverni. Temperature zraka između -6 i -3 °C.


Jutro u utorak najhladnije

Sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini jutro pretežno oblačno, a u ostatku dana razvedravanje. U jutarnjim satima i dijelu priijepodneva.

Snijeg se očekuje u većem dijelu Bosne. U Krajini, uglavnom, bez oborina. Jutarnje temperature od -9 do -3, na jugu od -4 do 1, a dnevne od -7 do -1, na jugu od 0 do 4 °C. Za utorak meteorolozi FHMZ-a u središnjim i isotčnim područjima Bosne najavljuju maglovito vrijeme s niskim oblacima. U ostatku BiH pretežno sunčano. U noći s utorka na srijedu naoblačenje sa sjeverozapada. Jutarnje temperature od -13 do -4, na planinama do -20, na jugu od -6 do -2, a dnevne od -6 do -1, na jugu od 2 do 6 °C.


U srijedu oborine

U srijedu oblačno vrijeme. Prijepodne oborine se očekuju u Krajini, a poslijepodne ili u večernjim satima u ostatku naše zemlje. U Bosni sa snijegom, a u Hercegovini s kišom. Oborine slabog intenziteta. Jutarnje temperature do -12, na jugu do 0°C. /vecernji.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa