Ispiši ovu stranicu

Vitez: Jačanja uloge i kapaciteta Koalicije za borbu protiv mržnje „Razumijevanje“

19 Svibanj 2016

U cilju jačanja uloge i kapaciteta Koalicije za borbu protiv mržnje „Razumijevanje“ Vitez, u FC BiH Vitez održan je okrugli stol pod pokroviteljstvom Misije OESS u BiH.

 

Nazočni ovom okruglom stolu bili su sadašnji članovi Koalicije, potencijalni budući članovi, koji su iskazali interes i predanost promociji društvene povezanosti, predstavnici Povjerenstva za ljudska prava Općinskog vijeća, kao i predstavnici Službe za društvene djelatnosti općine Vitez.

Tijekom okruglog stola, učesnicima je prezentiran rad postojećih koalicija na nivou BiH, aktivnosti Koalicije „Razumijevanje“ implementirane u ranijem periodu, te aktivnosti obuhvaćene Akcijskim planom kohezije u zajednici općine Vitez.

Nazočni su bili upoznati i s izradom Strategije omladinske politike općine Vitez koja je u tijeku, u kojoj će biti obrađene i teme društva kohezije i tolerancije u zajednici.

Nakon toga učesnici okruglog stola su iznijeli svoje ideje, promišljanja i prijedloge za buduće aktivnosti i izrazili spremnost da se u što skorije vrijeme pokrenu daljnje aktivnosti ka jačanju kapaciteta Koalicije „Razumijevanje“. /radiovitez.ba/

 

Izvor fotografije: radiovitez.ba