Ispiši ovu stranicu

Općinsko vijeće Bugojno podnosi kaznenu prijavu protiv zagađivača rijeka

18 Kolovoz 2016

Općinsko vijeće Bugojno razmatralo je situaciju u oblasti zaštite životne sredine, te posljedice trovanja ribe u Vesočnici 27. srpnja ove godine.


Osim u ovom, konstatirano je da je izostala reakcija ogovornih, prvenstveno inspekcije, i u slučaju zagađenja koje se desilo u listopadu 2015. Zbog toga, donesena je odluka da se protiv počinitelja ovog djela, a radi se o nekim tvornicama u krugu Kožare, koje ne koriste pročišćivače, podnese kaznena prijava kod Kantonalnog tužiteljstva ŽSB.


Tražit će se i odgovornost nadležnih tijela koji nisu provodili ranije zaključke OV-a Bugojno u vezi s onečišćenjem rijeka na teritoriji te općine.


Također, usvojena je konačna rang-lista dobitnika općinskih stipendija u akademskoj 2015./2016. Udovoljeno je, kako se čulo, svim studentima koji su ispunili kriterije konkursa i, u predviđenom roku, dostavili validnu dokumentaciju. Od ukupno 317 zaprimljenih aplikacija, 250 studenata dobit će punu stipendiju u mjesečnom iznosu od 100 KM, a isplata prve tranše trebala bi početi čim se potpišu ugovori s njima. Shodno socijalnoj situaciji u kojoj se nalaze, za ostale studente bit će osigurana jednokratna pomoć od 500 i 300 KM. /FENA/