.

MUP SBŽ: Provjeravamo informacije da je došlo do fizičkog obračuna s mještanima

24 Kolovoz 2017

Deblokiran je put u mjestu Kruščica, općina Vitez, na kojem su proteklih dana građani prosvjedovali protiv izgradnje hidrocentrale, a policija provjerava informacije da je, tom prigodom, došlo do fizičkog obračuna s mještanima, kazao je Feni Hasan Hodžić iz Operatvnog centra MUP-a SBŽ-a.

Hodžić je kazao kako je deblokada puta počela jutros u pet sati i da je određeni dio mještana pružao pasivan otpor, ali kako MUP, trenutno, nema informacije o tome da ima ozlijeđenih.

– Jedan dio osoba je pružao pasivni otpor, oni su premješteni i put je prohodan i pod nadzorom policije. Nemamo službene potvrde da je došlo do fizičkog obračuna i da je bilo ozlijeđenih, ali provjeravamo te informacije. To je bila klasična deblokada puta, jer putevi moraju biti prohodni i to je u nadležnosti policije – dodao je Hodžić.

Jedan od prosvjednika protiv izgradnje hidroelektrana na rijeci Kruščici Muris Đelilović kazao je Feni kako postoje video snimci koji, kako tvrdi, dokazuju da je tijekom deblokade došlo do fizičkog obračuna, te da ima ozlijeđenih.

– Specijalna policija došla je jutros oko pet sati… Jednom su opomenuli žene da se udalje i da, ako neće milom, moraju silom. One su šutjele, a nakon toga se imalo što vidjeti, jer su završile u Policijskoj postaji i u Domu zdravlja – istaknuo je Đelilović.

Pokušali smo u Domu zdravlja doći do informacija o eventualno ozlijeđenim osobama, ali oni nisu htjeli ništa ni potvrditi ni demantirati, javlja Fena

Dželilović je kazao kako je put na kojem su proteklih 20 dana mještani Kruščice prosvjedovali deblokiran, ali da oni neće odustati od borbe protiv izgradnje hidroelektrana.

– Čekamo odvjetnika i poručujemo investitoru da ovo nije završena priča jer nećemo odustati od borbe – istaknuo je Dželilović.

Mještani Kruščice su više od 20 dana spavali u šatorima u blizini rijeke Kruščice, kako bi spriječili početak izgradnje mini hidroelektrane na tom području.

U utorak su, također, prosvjedovali ispred zgrade Općine Vitez upozoravajući da će hidroelekrane uništiti rijeku i okolno izletište.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa